VALENTINE-S DAY a inceput. Vezi produsele din campanie.   

 

     Vans este un producator american de pantofi de skateboarding, cu sediul în Costa Mesa, California, detinut de VF Corporation. 
Compania produce, de asemenea imbracaminte și acccesorii. Incepand cu luna august 2013, marca este activa si in alte activităti cum ar fi industria sportului si este de asemena  sponsor oficial pentru diverse competitii in  snowboarding, BMX și pentru  echipe de motocross.  Din 1996, compania a fost, de asemenea, principalul sponsor al festivalului rosu Vans Warped Tour.

     Pe 16 martie 1966, in Anaheim -California, fratii Paul Van Doren și James Van Doren alaturi de  Gordon C Lee și Serge D'Elia au deschis primul magazin Vans sub numele de The Van Doren Rubber Company. 

 
   Compania a produs incaltaminte si a fost vanduta  direct clientilor. In acea prima dimineata, doisprezece clienti au cumpărat pantofi Vans deck, care sunt acum cunoscuți ca "Authentic". Compania a prezentat trei stiluri de pantofi, care au fost evaluati cu preturi cuprinse  între 2.49 dolari și 4.99 dolari SUA, dar in ziua de deschidere, compania a fabricat numai modele de afisare - cutiile de magazie pentru magazin erau, de fapt, goale.
   
Versiunea originală a logo-ului Vans skateboard a fost creată în Costa Mesa, California în anii 1970 de către Mark Van Doren, la vârsta de 13 ani.

Fiul presedintelui si co-proprietarului James Van Doren, Mark a creat logo-ul ca un sablon pentru a fi pictat pe skateboard-urile lui. Initial logo-ul a fost introdus in zona calcaiului pe un model din colectia timpurie pentru skateboard, stilul 95, acest logo Vans skateboard original este o parte importantă a istoriei Vans.

      In anul 1988, Paul Van Doren și Gordon C Lee au vandut compania Vans societatii bancare McCown De Leeuw & Co. pentru 74,4 milioane USD. In 1989, multi producatori de pantofi contrafacuti Vans au fost retinuti de  catre oficiali americani si mexicani si au dispus sa inceteze productia.
In anul 2004, Vans a anuntat ca va fuziona cu corporatia VF din Carolina de Nord