6 Tipuri de pantofi sport

14.10.2015

6 tipuri de pantofi sport

Cu totii iubim pantofii sport. Sunt extrem de practici, versatili, iar una dintre principalele lor caracteristici este faptul ca sunt deosebit de confortabili. Ne sprijina glezna, ne protejeaza calcaiul la impactul cu solul si ne ofera un suport aparte mai ales atunci cand indr-adevar facem o anumita activitate sportiva sau mergem mai mult timp pe jos. Asa-i ca avem dreptate?

Ei bine, in ciuda tuturor aspectelor pozitive pe care le prezinta, atunci cand alegem o pereche de pantofi sport trebuie sa avem in vedere scopul pentru ne dorim sa ii achizitionam. De ce? Pentru ca desi au elemente comune, fiecare pantof sport este destinat unei anumite activitati. Tocmai de aceea, iti spunem in cele ce urmeaza cate tipuri de pantofi sport exista si cum poti sa ii diferentiezi.

Pantofii de alergare. Daca iti place sa te mentii in forma sau obisnuiesti sa te relaxezi alergand, atunci e indicat sa alegi o pereche de pantofi sport special pentru running. De ce? Pentru ca sunt mult mai bine captusiti, astfel incat sa iti protejeze picioarele de socurile care se produc in momentul contactului acestora cu suprafata de teren. In plus, sunt extrem de flexibili si de usori.

Pantofii pentru drumetii. Iti petreci adesea week-endul facand drumetii impreuna cu prietenii sau cu cei dragi? Daca da, atunci ai nevoie de o pereche de pantofi sport, numiti si trail shoes intrucat au o mai buna tractiune, fiind astfel potriviti atat pentru situatiile in care mergi pe iarba, pe o poteca, cat si in noroi.

Pantofii sport pentru strada. Daca te simti confortabil in pantofi sport atunci cand iesi la plimbare sau chiar atunci cand mergi la shopping, iti sugeram sa optezi pentru un tip special de pantofi sport, si anume pentru cei numiti walking shoes. Spre deosebire de celelalte tipuri de pantofi sport, acestia sunt mult rigizi in zona varfului, asa incat vei avea un alt tip de mobilitate a degetelor, oferindu-ti totodata si protectie.

Pantofii de tip lifestyle. Ai stil vestimentar sportish insa nu practici nici un sport? In acest caz iti recomandam pantofii sport de tip lifestyle. Desi au design asemanator cu cei destinati activitatilor sportive, acestia nu integreaza elementele pe care le intalnim, spre exemplu, la pantofii de running.

Pantofii creati special pentru un anumit sport. Ei bine, daca vrei sa incepi sa practici un anume sport, precum tenis, ciclism, baschet sau hiking, atunci trebuie sa stii exact directia catre care sa te indrepti. Fiecare sport este diferit si, prin urmare, fiecare pereche de pantofi care ii corespunde are caracteristicile ei. Asadar, alege o pereche de pantofi sport care raspunde tuturor nevoilor tale.

Pantofii de tip cross-training. Acesti pantofi sunt extrem de interesanti si, totodata, versatili intrucat raspund solicitarilor mai multor sporturi. Deoarece imbina elemente comune mai multor tipuri de activitati sportive, acestia sunt suficient de flexibili incat sa poti alerga cu ei, dar iti ofera si control in miscare, in cazul in care vrei sa practici aerobic sau tenis, de pilda. Spre deosebire de ceilalti pantofi sport, sunt un pic mai grei si nu sunt la fel de bine captusiti.

Tu ce tip de pantofi sport preferi?

adidasi-barbati-nike-vapor-court-631703440-13465-1 adidasi-barbati-dc-shoes-spartan-high-wc-302523-13443-1 adidasi-barbati-puma-ignite-xt-18811601-13408-1