New Balance Athletics, Inc. (NB), cunoscuta sub numele de New Balance, este o corporatie multinationala americana, cu sediul in cartierul Brighton din Massachusetts.

       Compania a fost infiintata în 1906, si este unul dintre principalii producatori  de incaltaminte sportive din lume.
        New Balance este prezent pe piata din Statele Unite, precum si pe cea din Regatul Unit si Europa, aici  produce unele dintre cele mai populare modele, cum ar fi modelul 990 - spre deosebire de concurentii sai, care fabrica adesea exclusiv în afara SUA și Europa.

 
         Ca rezultat, pantofii New Balance tind să fie mai scumpe decat cei ai multor altor producatori. Pentru a compensa aceasta diferenta de preturi, New Balance incearca sa  diferentieze produsele cu caracteristici tehnice, cum ar fi insertii de gel, contoare de calcai și o selectie mai mare de dimensiuni, în special pentru latimi foarte inguste si / sau foarte largi. Compania a realizat profituri totale de aproximativ 40 miliarde dolarii incepand din 1991.


      Filozofia brandului, "Asculta, invata si rafineaza", se afla la baza creatiilor sale, care asigura nu doar performanta ci si confort optim si durabilitate. Pentru a raspunde cerintelor clientilor obisnuiti, dar si ale atletilor de performanta, New Balance ofera incaltaminte si imbracaminte adecvata pentru toate marimile si dimensiunile. Accentul pus pe tehnologie si metode inovatoare de productie este vizibil in calitatea tuturor articolelor create.
        Renumita si pentru puternicul sau angajament social, New Balance  ramane pana astazi fidela unui set de valori ce include integritatea, munca in echipa si respectul total fata de clienti.
New Balance este o marca din ce în ce mai cunoscuta în Romania, fiind una dintre cele mai respectate companii în Occident. Infiintata in 1906 de catre un emigrant britanic în Statele Unite (William J. Riley), la inceputurile ei,compania s-a ocupat de producerea și designul suporturilor pentru talpi (talpici).

 
  New Balance s-a lansat in productia de pantofi sport abia în anul 1960, cu modelul “Trackster”, acesta fiind primul pantof sport de alergat cu o talpa inovativa ce crestea aderenta la pista. Acest model a avut un succes deosebit și a fost fundația pentru viitoarele modele. De atunci, New Balance s-a axat pe producerea de pantofi sport pentru atletism, alergari, fitness, iar produsele sale sunt printre cele mai bune în bransa.
Pe langa inovatie, pentru New Balance este extrem de important ca oamenii ce lucreaza in cadrul companiei sa fie foarte buni specialisti,de aceea, fabricile New Balance se gasesc doar în SUA si in Marea Britanie.
        Hainele si accesoriile completeaza firesc productia, insa varful de lance ramane incaltamintea.

    New Balance ramane unicul producator care creeaza pentru toate tipurile anatomice de picior si pentru toate tipurile de pronatie, folosind o serie impresionanta de calapoade si de tehnologii care amelioreaza functionalitatea pieselor si optimizeaza performanta. Este vorba de pantofi sport construiti inteligent, nici o pereche netradand crezul de calitate pe care brandul il profeseaza de mai bine de un secol.