Made in
01.04.2016
Toata lumea se loveste de stereotipul conform caruia, orice produs pe eticheta caruia regasim scris "Made in China", nu este autentic. Problema este si mai presanta in cazul pantofilor sport, unde apare intrebarea: sunt sau nu originali ? Merita investitia ? Banuiesc ca nu doar odata ai stat in dubii atunci cand a trebuit sa cumperi o pereche de pantofi sport, iar pentru a elucida misterul, Originals vine in ajutorul tau cu informatii despre marile fabrici din China.
Cu totii stim ca majoritatea produselor contrafacute vin din China, iar procedeele de copiere au devenit foarte diverse, fiindu-ne foarte greu sa le diferentiem.
Totusi, nu toate produsele fabricate in China sunt copii, tinand cont de faptul ca mana de lucru este ieftina si muncitorii prea saraci, ceea ce a facut pentru marile companii ale lumii un paradis, cautand profitul maxim cu investitii minime.
Incepand cu anul 1979, China a mizat pe atragerea de investitori straini si a luptat din greu pentru imbunatatirea climatului de afaceri.
Astfel ca, majoritatea firmelor producatoare de articole sportive si nu numai, si-au concentrat afacerile in aceasta zona: de exemplu Nike, Adidas, Puma etc.
In prezent, Compania Nike a sarbatorit pe data de 22 februarie 2011 deschiderea unui nou centru de logistica in China.
Astfel, cel mai mare centru de distributie din Asia, centrul Logistic China a fost inaugurat in Taicang, Jiangsu China. Noul perimetru de 200,000 metri patrati ajuta la castigarea titlului de top pentru LEED (Leadership in Energy and Environmental Design Green Building Rating System™ ). Constructia a facilitat crearea a 1800 de posturi si v-a asigura 1500 de job-uri permanente pana in 2015.
Un alt caz este a celor de la Adidas, care colaboreaza cu peste 840 de furnizori. Compania detine patru mari fabrici in Germania, Statele Unite ale Americii, China si Japonia. Peste 60% din furnizori sunt cei din China, 20% sunt cei din America si 20% cei din Europa.
La fel ca si concurentele sale, produsele Puma sunt realizate in fabricile furnizorilor independenti. Acestea sunt situate in 43 de tari din intreaga lume. Principalele fabrici sunt in Asia, Turcia, Europa, America de Sud, dar si in Africa si Orientul Mijlociu.
Produsele Puma au avantajul existentei firului de argint inserat pe eticheta indiferent de tara de productie, fapt care le atesta originalitatea.
Eticheta "Made in China" este una dintre cele mai intalnite si cunoscute etichete la nivel mondial, datorita industriei mari si a dezvoltarii rapide a acestei tari. China este cel mai mare exportator din lume, iar aceasta eticheta nu atesta faptul ca produsele sunt de slaba calitate sau contrafacute. Peste 70% din produsele originale ale brand-urilor: Nike, Adidas, Puma sunt fabricate in China, confuzia a aparut din cauza ca si foarte multe produse contrafacute provin tot din China.
Ministerul chinez al Industriei si Tehnologiei Informatiei a anuntat ca, pentru imbunatatirea imaginii "Made in China", va fi elaborata o lista neagra ce va cuprinde firmele care nu respecta normele de calitate a produselor. Ministrul Li Yizhong a indemnat intreprinderile din domeniul industriei sa realizeze produse de calitate inalta, intr-un efort de a imbunatati imaginea gigantului asiatic.
Dar pana in acel moment cum poti sa-ti dai seama de ceea ce cumperi ?
Atunci cand faceti cumparaturile online va sugeram sa verificati si parerea celor care au mai cumparat de la acel vanzator.
Intotdeauna verificati descrierea produsului, termenii de livrare si returnare si nu va sfiiti sa puneti cat mai multe intrebari vanzatorului pentru a clarifica eventualele nelamuriri.
- In cazul pantofilor sport originali acestia se livreaza in cutia lor originala, spre deosebire de cei contrafacuti care se expediaza, de obicei, in punga sau alte modalitati de ambalare cu pret redus.
- Intotdeauna, cutiile de la Nike au un numar imprimat, asa numit SKU, ce trebuie sa corespunda cu numarul inscris in tabelul din interiorul pantofului sport
- Produsele Puma au avantajul existentei firului de argint inserat pe eticheta indiferent de tara de productie, fapt care le atesta originalitatea.
Un pas foarte important pentru cumparatorii produselor online, este verificarea firmei in ceea ce priveste provenienta marfurilor. Toate produsele prezente pe Originals.ro au Certificat de Calitate si Declaratie de Conformitate de la producatori in concordanta cu normele europene si O.G. nr. 21/1992 si H.G. 788/1996, 785/1996, 332/2001 si 1022/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, avand garantie 30 zile conform legislatiei in vigoare.
Voi cum verificati originalitatea produselor?