4 lucruri pe care nu le stii despre Vans
22.07.2015
Indiferent din ce colectie fac parte, fie ca e Authentic, Old Skool, fie Slip-On sau Era, tenisii Vans sunt indragiti si purtati de milioane de tineri din intreaga lume. Dincolo de stilul inconfundabil pe care il propune, Vans reuseste sa inspire prin calitatea, originalitatea si amprenta de noutate pe care o lasa mereu fiecarui produs in parte. Asa se explica cum a reusit sa construiasca in jurul numelui sau o adevarata comunitate de fani.
Daca si tu esti unul dintre acestia, avem pentru tine cateva curiozitati legate de brandul Vans. Iar daca nu esti, dupa ce vei citi urmatoarele informatii, vei deveni cu siguranta unul dintre fani.
1.Vans are mai mult de 50 de ani. Insa aceasta vechime nu inseamna ca brandul se apropie de un final, ba dimpotriva. Chiar si astazi, Vans continua sa inoveze designul produselor pe care le creeaza, consolidandu-si astfel reputatia. Fondat in 1960 de catre fratii Paul Van Doren si James Van Doren, Vans s-a numit initial Van Doren Rubber Company.
2.Primii tenisi Vans au fost realizati chiar in dimineata zilei deschiderii companiei. Si asta nu e tot. Se pare ca toti clientii puteau cumpara perechea potrivita chiar in acea dupa-amiaza. Singurul impediment a constat in faptul ca angajatii nu aveau rest de bani pentru a-l da cumparatorilor. Prin urmare, li s-a permis acestora sa ia acasa tenisii, atat timp cat se vor intoarce a doua zi cu suma exacta de bani. Ceea ce s-a si intamplat.
3.Tenisii Vans nu erau grupati dupa numele colectiei, ci dupa numere. La inceput, acestia erau asezati in cutii dupa cum urmeaza: cutiile albastre erau pentru barbati, cele portocalii pentru adolescenti, rosii pentru copii si cele verzi pentru femei. Insa atunci cand 16 oameni au intrat in magazinul Vans pentru a incerca mai multe modele, s-a decis numerotarea lor intrucat acestea nu purtau niciun nume.
4.Vans nu a debutat cu pantofi speciali pentru skateri. In anii `76 - `77 nu existau pantofi din piele pentru skateboarding, asa incat Vans a creat un model folosind acest material. Pe langa designul inedit pe care il aveau, pantofii le ofereau skaterilor atat confort, cat si protectie a gleznei, astfel incat sa se bucure din plin sportul pe care il practica.
Asa-i ca acum iubesti si tu tenisii Vans?