3 Lucruri pe care nu le stiai despre Black Friday

11.11.2015

3 Lucruri - Black Friday

Black Friday este, de departe, unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului.

Indiferent ca vorbim de achizitii in materie de articole vestimentare si incaltaminte ori de alte categorii de produse, cu totii devenim nerabdatori si, totodata, entuziasmati in preajma venirii acestuia. Asa-i ca avem dreptate?

Noi, la Originals, pregatim intens surprizele pentru Black Friday si, brusc, am inceput sa ne intrebam cum si unde a aparut pentru prima data aceasta zi. Fara sa mai stam pe ganduri, am dat un search, iar informatiile pe care le-am descoperit ne-au surprins pe toti. Si, pentru ca ne place sa impartasim astfel de curiozitati cu tine, in cele ce urmeaza iti vom spune cele 3 lucruri pe care nu le stiai despre Black Friday.

Black Friday a aparut in Philadelphia. Termenul de Black Friday a aparut prima data in Philadelphia si a avut o semnificatie diferita de cea pe care o cunoastem astazi.

Fiind ziua de dupa faimoasa sarbatoare americana – Ziua Recunostintei -  cea in care magazinele erau luate cu asalt de cumparatorii din cauza carora se aglomera traficul, politistii au numit-o Black Friday. Dar pentru ca asocierea termenului cu aceasta zi de shoppping a nemultumit marile magazine, pentru o scurta perioada acestei zile i s-a spus "Big Friday". Dar cum ziceam, doar pentru scurta vreme.

Black Friday a devenit un termen national abia in 1990. Fiind privit cu o oarecare suspiciune, termenul de Black Friday a inceput sa se raspandeaca mai greu, primele orase care l-au acceptat fiind Trenton si New Jersey. Insa abia din anul 1990 acesta a depasit granitele Philadelphiei.

Black Friday a devenit cea mai mare zi de shopping in 2001. Da, ai inteles corect. Desi multi ani aceasta zi a fost considerata ca fiind una in care se fac cele mai multe cumparaturi, Black Friday si-a castigat acest drept abia in anul 2001.

Asadar, sa vina Black Friday, nu?