VALENTINE-S DAY a inceput. Vezi produsele din campanie.   

Le Coq Sportif

Pentru că brandul Le Coq Sportif reprezintă o parte esenţială din firmă, se impune prezentarea unui istoric exhaustiv al acestuia. Astfel vei înţelege mai bine cât de mult preţuieşte Originals calitatea, valoarea şi standardele înalte. Atât pentru sine cât şi pentru fiecare dintre voi.

 

Totul a început în 1882 ….

 

În Romilly-sur-Seine, în Aube, parte a regiunii Champagne. Un mic magazin de tricotaje a fost deschis de către Emile Camuset. Acesta era iubitor de sporturi şi după cum s-a dovedit - un vizionar, pentru că 130 de ani mai târziu brandul creat de el avea să fie considerat unul dintre cele mai prestigioase din lume, renumit pentru calitatea deosebită a echipamentului sportiv, încălţămintei şi pantofilor sport.1882

Fabrica de tricotaje din Romilly-sur-Seine - 1882Producţia le Coq Sportif

 

Fără îndoială, 130 de ani în această industrie au conferit brand-ului un loc deosebit pe piaţă. Produsele le Coq Sportif s-au adresat încă de la început publicului format din sportivi, fapt ce a reprezentat motorul companiei - provocarea de a menţine în permanenţă standarde înalte nu a încetat să existe. Produsele acestora beneficiază de o calitate ce transcede limitele temporale, făcând parte din tezaurul brand-ului.

 

1929

 

1929 - Le Coq Sportif scoate pe piaţă primul său catalog şi creează un tricou special pentru ciclişti.
130 de ani de experienţă

 

Faptul că această afacere a fost pornită din dragoste pentru sport este un element ce poate fi cu uşurinţă simţit. Camuset, fondatorul, a făcut primele tricouri pentru prieteni de-ai săi, pasionaţi la rândul lor de sport. Se poate spune că brand-ul s-a dezvoltat odată cu sportul de perfomanţă în Franţa. În 1920 le Coq Sportif era deja sponsorul oficial al asociaţiilor de fotbal, rugby baschet şi alergare din Franţa.

 

L'équipe de France du tour 1957

 


1939

 

1939 - Le Coq Sportif inventează trening-ul, şi ceea ce sportivii numeau “Uniforma de sâmbătă”.1951

 

1951 - Le Coq Sportif devine sponsorul oficial de tricouri a Turului Franţei.

 

1960

 

1960 - Echipa olimpică franceză poartă echipament sportiv de la le Coq Sportif la Jocurile Olimpice de la Roma.

 

2012

 

2012 - Pentru a-şi marca aniversarea de 130 de ani, le Coq Sportif sponsorizează Turul Franţei.
Ambasadorii le Coq Sportif

 

Richard Gasquet - jucător profesionist de tenis

 

Sportivul şi-a început cariera profesională la vârsta de 16 ani, când a câştigat meciul împotriva argentinianului Franco Squillari. A devenit cel mai tânăr jucător de circuit care a avut o victorie în the Master Series. Anii ce au urmat au fost marcaţi de numeroase victorii la Roland-Garros şi în alte competiţii.
Alize Lim - jucătoare profesionistă de tenis

 

Cariera acesteia a început în 2010. Debutul a fost făcut la Grand Slam-ul din 2014, unde a confruntat-o pe Serena Williams. Alize este a membră a noii generaţii de jucătoare de tenis franceze. Le Coq Sportif colaborează cu Lim pentru a da naştere colecţiilor feminine de haine pentru tenis, colecţii care să fie mărci ale performanţei şi eleganţei.

 Yannick Noah

 

Ambasador al le Coq Sportif de mai bine de 30 de ani, acesta a transformat Franţa într-o naţiune ce adoră tenisul pe 5 iunie 1983, când a avut victoria la Roland Garros. Acesta este ambasadorul brandului de atât de mulţi ani întrucât adună toate valorile companiei - este un războinic al sportului talentat, sincer cu el însuşi, care reuşeşte să transmită pasiunea tuturor celor cu care se întâlneşte. În 2015 a devenit căpitan de Cupă Davis, după ce a mai avut aces titlu la începutul anilor ‘90.

 Frederic Michalak

 

Sportivul şi-a început cariera în 2001, odată cu echipa Stade Toulousain, fiind în acelaşi timp membru al echipei naţionale franceze de rugby, unde a avut un debut remarcabil încă de la început.

http://www.lecoqsportif.com/media/images/Pages%20Athletes/3-Michalak/galerie-michalakTshirtJaune-630x384.jpg

le coq sportif