SUMMER DEALS a inceput. Vezi produsele din campanie.   

Etnies

Etnies este un brand de pantofi din Lake Forest, California, deţinut de compania Sole Technology. Din anul 2013, compania a început să sponsorizeze skateboarderi profesionişti şi să producă modele speciale de pantofi, cu semnătură.Etnies.jpgCompania a luat naştere în 1986, la sfârşitul carierei de skateboarder profesionist a lui Pierre André Sénizergues, cel ce deţine compania în prezent. La momentul intrării sale în companie, acesta a creat modelele de pantofi "Senix", "Lo-Cut", "Low-Top Rap", "Intercity" şi "Scam".

 

În 1987 etnies a semnat un contract cu skateboarderul profesionist Natas Kaupas şi au creat împreună primul pantof profesionist pentru skating numit the Natas, în Europa.

 

Primul brand destinat exclusiv skateboardingului se naşte astfel în mod concret în anul 1989, când Pierre a început distribuţia pantofilor şi în Statele Unite.

 

etnies.jpgAnul 1993 este marcat de un nou trend în lumea skating-ului. Skaterii doreau pantofi joşi, însă companiile încă produceau pantofi înalţi. Cei mai mulţi skateri purtau adidas sau Puma din acest motiv. Prin urmare, etnies au creat Lo-Cut-ul, low-cut Rap-ul şi Intercity. Etnies a fost primul brand de skating ce a avut reclamă în revista 411 video.

 

800px-Etnies_shoe.JPGÎn anul 2003, brandul Etnies a inaugurat împreună cu oraşul Lake Forest un park de skating Etnies, la o dimensiune de peste 3,700 m2.  

 

Parcul a fost folosit pentru o competiţie sponsorizată de Tehnologia Sole, competiţie intitulată “Goofy vs. Regular.

 

Brandul a avut şi acţiuni caritabile, donând pantofi oamenilor săraci, fără locuinţe din Los Angeles. Cu acea ocazie au fost donate peste 200 de perechi de pantofi.

 

În acest moment, colecţia brandului nu se limitează doar la pantofi, având stiluri extinse de haine, compuse din tricouri, pălării, geci, hanorace, pantaloni scurţi, blugi şi alte accesorii.