De 1 Iunie, Originals te ajuta sa-i surprinzi pe cei mici si pe cei mari

31.05.2016

ziua copilului 2016 - blog

Ce prilej mai bun pentru a sarbatori copilaria si pentru a-ti aminti de aceasta perioada incredibil de frumoasa daca nu chiar de Ziua Copilului? Asa e? Chiar daca esti parinte sau nu, aceasta zi merita celebrata asa cum se cuvine. Gratie ei, ai un motiv in plus pentru a-i arata micutului ori micutei tale iubirea si grija pe care i-o porti, dar si pentru a-ti aduce aminte ca undeva, in adancul sufletului tau, ai ramas copil. Asadar, si tu ai dreptul sa te bucuri si sa te rasfeti innoindu-ti, de exemplu, garderoba. Sau, ii poti surprinde pe cei dragi tie, daruindu-le un cadou original, pe masura preferintelor lor in materie de fashion. Apropo, tu stii care este seminificatia acestei zile si unde s-a sarbatorit pentru prima data?

Ziua Universala a Copilului

Ziua Copilului, sarbatorita astazi in aproape intreaga lume, a fost proclamata in anul 1925, in cadrul Conferintei Internationale pentru Binele Copiilor. Cativa ani mai tarziu, mai exact in 1949, Federatia Internationala Democratica a Femeilor a stabilit, in cadrul unui congres la Moscova, ca trebuie sa existe Ziua Internationala pentru Protectia Copiilor, ce este sarbatorita pe data de 1 iunie inca din 1950. Insa asta nu e tot!

In anul 1954, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a stabilit celebrarea Zilei Universale a Copilului pe 20 noiembrie. Astfel, tarile erau incurajate sa promoveze intelegerea copiilor si sa initieze cat mai multe activitati in beneficiul acestora. Asadar, importanta acestei zile este una cu adevarat mare. Este ziua in care copiii sunt sarbatoriti pentru ceea ce sunt, punandu-se accent pe luarea unor masuri impotriva discriminarii si exploatarii acestora.

Cum e sarbatorita Ziua Copilului in alte tari?

Asa cum spuneam, Ziua Copilului nu este sarbatorita doar in Romania, ci in tari de pe toate continentele lumii. In Bulgaria, de exemplu, Ziua Copilului este celebrata pe 1 iunie. Cu acest prilej, copiii se bucura de toata atentia din partea familiei, de cadouri si de torturi facute special pentru ei.

In Chile, Ziua Copilului reprezinta o adevarata traditie, fiind sarbatorita in prima miercuri din luna octombrie. Chiar daca nu se militeaza pentru drepturile copilului, in aceasta zi micutii sunt rasfatati cu jucarii si alte cadouri.

Ziua Copilului in Japonia este considerata o sarbatoare nationala inca dinainte de 1948 si are loc pe data de 5 mai. In aceasta zi, japonezii celebreaza fericirea copiilor de pretutindeni si, totodata, isi exprima recunostinta fata de mame. Dar asta nu e tot! Potrivit unei traditii vechi, ce dateaza din secolul 8, copiii sunt sarbatoriti de doua ori pe an. Astfel, ziua de 3 martie este dedicata fetitelor, iar cea de 5 mai baieteilor.

In Mexic, in schimb, Ziua Copilului este celebrata pe 30 aprilie. Cu aceasta ocazie, in unele scoli sunt suspendate cursurile, iar in altele se desfasoara tot felul de activitati artistice pentru copii, fie ca este vorba de muzica, dansuri, fie de jocuri. Totodata, in parc si in centrele sportive copiii, insotiti de familie, se aduna pentru a se bucura din plin de aceasta zi.

Tu ce planuri ai pentru 1 iunie? Si mai ales, ce cadouri te gandesti sa le daruiesti celor mici si celor mari? Daca nu stii inca, avem noi cateva sugestii pe site-ul Originals!