VALENTINE-S DAY a inceput. Vezi produsele din campanie.   

Cum sa-ti alegi pantofii de volei

01.07.2015

Iti place voleiul si planuiesti sa dedici mai mult timp acestui sport? Fie ca urmeaza sa te inscrii intr-o echipa de profesionisti, fie ca doresti sa iti petreci weekendurile jucand volei cu cei mai buni prieteni ai tai, exista un aspect extrem de important de care trebuie sa tii seama. La pantofii de volei ne referim.

Ei bine, daca in trecut nu puteam vorbi despre asa, cei care practicau acest sport fiind nevoiti sa incalte pantofi de basket, tenis sau de alergare, astazi jucatorii si cei pasionati de volei se bucura de pantofi creati special pentru ei. Iar in continuare iti prezentam criteriile dupa care e necesar sa te ghidezi atunci cand iti achizitionezi pantofii de volei.

Permit piciorului sa respire

Voleiul este un sport care iti solicita foarte mult picioarele si, prin urmare, va conduce la un exces de transpiratie. Tocmai de aceea, trebuie sa acorzi atentie materialului din care sunt realizati pantofii. Noi ti-i recomandam pe cei care in partea superioara au material sintetic, asa incat sa faciliteze o ventilare optima. Astfel, vei preveni aparitia senzatiei de arsura.

textil

Talpa este aderenta in zona calcaiului

Sa te accidentezi in timpul unui meci de volei nu este nicidecum un eveniment placut. Dincolo de faptul ca pierzi toata distractia, poti sfarsi prin a avea probleme medicale grave. Prin urmare, inainte de a-ti achizitiona pantofii de volei, verifica daca talpa este aderenta in zona calcaiului. Astfel, nu vei risca sa aluneci in momentul in care executi anumite sarituri.

aderenta

Ofera stabilitate si protejeaza glezna

Nu poti juca volei atat timp cat pantofii tai nu au sireturi, asta e clar! De ce? Pentru ca acestea fixeaza piciorul si iti confera stabilitate in momentul in care te deplasezi pe teren. Totodata, trebuie sa ai in vedere faptul ca pantofii de volei pe care ii alegi trebuie sa iti protejeze glezna. In caz contrar, risti sa te accidentezi si nu vrem ca acest lucru sa se intample, nu?

glezna

Au talpa cu punct pivot

Pe langa aderenta in zona calcaiului, talpa pantofilor de volei trebuie sa fie prevazuta si cu un punct pivot. In acest mod piciorul se va roti mult mai repede si mai usor in momentul in care vei face schimbari de directie.

pivot

Acestea fiind zise, speram sa faci cea mai buna alegere!