VALENTINE-S DAY a inceput. Vezi produsele din campanie.   

Cum sa-ti alegi pantofii de tenis

15.07.2015

Despre tenis putem vorbi doar la superlativ. Dincolo de faptul ca e un prilej de a te intalni cu prietenii in dupa-amiezile de weekend, iti asigura si doza de energie de care mintea si corpul tau au nevoie. Dar stii oare sa-ti alegi corect pantofii de tenis? Daca nu, iata ce trebuie sa ai in vedere!

Miscarea piciorului

In cazul in care piciorul tau nu are o miscare neutra ci una de pronatie, vei simti o presiune mai mare si vei transpira mai mult in zona din fata a acestuia. Daca miscarea este de supinatie, atunci tensiunea va fi exercitata in zona calcaiului. In functie de acest aspect, trebuie sa decizi daca ai sau nu nevoie de un pantof de tenis care sa-ti ofere un confort si un spatiu lateral mai mare.

poza-3---picior

Stilul de jucator

Printre multe altele, alegerea pantofilor de tenis tine si de stilul pe care il adopti pe teren. Prin urmare, daca esti mai degraba tipul care "serve and volley", ai nevoie de pantofi de tenis cu intaritura in zona varfului. Daca, in schimb, te potrivesti stilului "baseline", atunci trebuie sa optezi pentru pantofi care iti ofera suport in laterale. Astfel, vei putea sa alergi dintr-o parte in cealalta fara nicio problema.

poza-2---teren-tenis

Tipul de teren pe care joci

Pentru a te bucura de un meci de tenis pe cinste, e necesar sa ai in vedere si tipul de teren pe care joci. Daca suprafata acestuia este una dura, ai nevoie de un pantof de tenis care sa reziste fiecarui contact cu solul. In cazul in care joci pe un teren sintetic, atunci durabilitatea pantofilor nu este un criteriu atat de important.

poza-4--teren-paleta

Materialul

Pantofii de tenis pot fi realizati fie dintr-un singur material, fie prin combinarea a doua sau chiar trei tipuri de materiale. Ce trebuie sa stii e ca optand pentru un pantof de tenis din piele, de exemplu, vei avea acea protectie pe care ti-o doresti, insa nu te vei bucura de aceeasi senzatie de aerisire pe care ti-o ofera pantofii din panza. Sugestia noastra este sa alegi o pereche de pantofi de tenis cu piele in zona talpii si a calcaiului, si insertii de material textil in zona superioara.

poza 1- papuc

Acestea fiind zise, game, set, match!