SUMMER DEALS a inceput. Vezi produsele din campanie.   

Cum sa iti alegi marimea corecta la pantofii sport

01.04.2016

Tuturor ne place sa facem cumparaturi online ! De ce ? Deoarece suntem din ce in ce mai ocupati si timpul nu ne permite sa mergem prin magazine, deoarece modelele gasite online sunt mai variate si mai noi, deoarece preturile sunt mai convenabile si termenul de livrare este foarte scurt...si am putea continua cu zeci de argumente in favoarea comenzilor online. Totul este si pare foarte simplu pana ajungem la alegerea marimii...ne este foarte greu sa ne decidem deoarece marimile difera atat de mult de la un brand la altul.

De aceea vom incerca sa te ajutam sa iei o decizie cat mai corecta in legatura cu marimea care ti se potriveste. Cea mai usoara cale este de a te uita pe eticheta unei perechi de pantofi sport pe care o ai deja si care iti este buna ca si marime (de obicei eticheta se gaseste pe partea interioara a limbii) ce dimensiune in centimetri (CM = JP) are marimea respectiva, apoi accesezi butonul ajutor marime de pe pagina produsului dorit, introduci acea dimensiune si iti va aparea marimea de care ai nevoie.

Nike adidas Reebok Puma

Dar ce te faci daca adidasii pe care ii ai nu au trecuta dimensiunea in centimetri ?

Exista o solutie si pentru aceasta dilema la fel de simpla si rapida. Va trebui sa iti masori piciorul. Iti explicam imediat si cum sa faci cat mai corect aceasta masuratoare. Sunt 5 pasi mici dar siguri:

Pasul 1

Pune piciorul cu calcaiul lipit de un perete. Asigura-te ca porti o pereche de sosete de o grosime medie.

Pasul 2

Pune si celalalt picior alaturi si uita-te atent daca ambele au aceeasi lungime. In cazul in care unul este putin mai lung pe acela il vei masura.

Pasul 3

Aseaza o agenda sau un caiet la capatul piciorului.

Pasul 4

Foloseste o ruleta sau o rigla pentru a masura distanta dintre perete si agenda.

Pasul 5

Masoara de mai multe ori pentru a fi sigur. Repetitia este cheia succesului !

Dupa ce ai obtinut dimensiunea corecta in cm o vei introduce la sectiunea ajutor marime de pe pagina produsului si iti va aparea marimea care corespunde. E foarte simplu, poti testa introducand dimensiunea in cm a piciorului tau aici !

Dar nu uita si de regulile de baza care elimina erorile ce pot aparea:

  1. Nu te ghida in alegerea marimii dupa marimea pantofilor sport pe care ii ai acasa ci dupa dimensiunea in centimetri.
  2. Daca te uiti pe limba pantofilor sport observa dimensiunea trecuta in dreptul prescurtarii CM sau JP.
  3. Dupa ce ai masurat piciorul este indicat sa mai adaugi 5 mm in plus pentru a fi sigur ca degetele vor sta confortabil. Spre exemplu daca piciorul are 27 cm in urma masurarii, atunci cand te uiti la ajutor marime vei introduce 27.5 cm.
  4. Este indicat sa iti masori talpa la sfarsitul zilei, deoarece picioarele se umfla putin pe parcursul zilei, mai ales vara.
  5. Cel mai bine este sa rogi pe cineva sa iti masoare talpa.

Si totusi, desi sistemul de ajutor marime este disponibil, se intampla sa nu ai timp sa verifici, sa nu ai la indemana un centimetru sau o rigla, sau datorita unor caracteristici particulare produsul sa nu ti se potriveasca, fie ca si marime sau ca si design. Nu trebuie sa te ingrijorezi, intotdeauna exista o solutie! Poti returna produsul in termen de 14 zile, indiferent de motiv !

Aici gasesti un tabel de conversie marimi pentru fiecare brand.
Conversie adidas Conversie Puma Conversie Osiris