VALENTINE-S DAY a inceput. Vezi produsele din campanie.   

Cum deosebesti pantofii de alergare de cei sport?

05.08.2015

Ai decis sa te apuci de running, dar nu stii ce pantofi sa alegi? Sau iti doresti o pereche de pantofi sport pentru strada, insa e greu sa-ti dai seama care e optiunea corecta? Atunci esti exact acolo unde trebuie!

Desi pantofii de alergare seamana in anumite privinte cu cei sport, exista si cateva aspecte importante care ii deosebesc. Asadar, vorbim de niste caracteristici unice, adaptate presiunii exercitate asupra picioarelor tale. Si, pentru ca vrem sa faci alegerea potrivita, iti prezentam principalele diferente intre aceste doua tipuri de pantofi.

Captuseala

Poze_blog_IGNITE2 Spre deosebire de mersul obisnuit, alergarea implica un efort mai mare si un impact mai puternic cu solul. Tocmai de aceea, daca te apuci de running e indicat sa optezi pentru o pereche de pantofi cu extra-captuseala in varf si in zona calcaiului. In cazul in care vrei pantofi sport pentru strada, sugestia noastra este sa alegi tot o pereche captusita, dar mai usoara.

Talpa

Poze_blog_IGNITE3 In timpul mersului, greutatea corpului este dispersata pe intreaga suprafata a talpii. Prin urmare, ai nevoie de o pereche de pantofi sport flexibili, care iti asigura un confort optim. Daca e sa vorbim insa de pantofii de alergare, atunci trebuie sa stii ca talpa acestora trebuie sa fie un pic mai rigida, deoarece sunt mai subtiri in zona calcaiului si a varfului.

Gulerul

Poze_blog_IGNITE1 Pantofii de alergare se diferentiaza de cei sport si prin guler – sau inaltimea lor in zona calcaiului. Deoarece persoanele care alearga solicita mai mult varful piciorului, sunt indicati pantofii cu guler inalt. Asadar, daca nu esti una dintre acestea, ci vrei doar o pereche de pantofi sport pentru strada, atunci opteaza pentru cei cu guler de o inaltime mai mica.

Controlul miscarii Cu toate ca si pantofii sport ofera un anumit grad de stabilitate, pantofii de running permit un control mult mai mare al miscarii. Si, pentru ca in timpul alergarii, piciorul se roteste mai puternic catre interior si exterior, ai nevoie de o pereche de pantofi care iti vor mentine piciorul in pozitie neutra.

Tu ce iti achizitionezi: pantofi sport sau de alergare?