Converse - Original vs. Fake

24.04.2016

Converse

Pentru ca tuturor ne plac tenisii Converse si tinem la autenticitatea produselor pe care le cumparam, ne propunem sa venim in intampinarea voastra cu un scurt ghid de detectare a fake-urilor. Pe langa inaltele standarde calitative care nu pot fi detectate la prima vedere, ci in timpul purtarii, Converse isi marcheaza produsele cu o serie de elemente distinctive, care sa ne ajute sa detectam chiar si pe loc o pereche de tenisi care incearca sa imite binecunoscutele modele atat de indragite de toata lumea.

De unde sa cumperi Converse originali?

Un prim indiciu care sa te fereasca de pistele gresite este site-ul de pe care alegi sa iti comanzi incaltaminte Converse. In afara de site-ul oficial al producatorului (converse.com), niciun alt site care contine in link „converse” nu comercializeaza tenisi Converse originali. Aceasta este o restrictie impusa prin contract de catre Converse tuturor retailerilor oficiali. Astfel, furnizorii de incredere care comercializeaza Converse originali, nu au voie sa detina site-uri care sa includa „converse” in denumire.

Cum sa diferentiezi tenisii Converse originali de cei fake?

1. Logo-ul All Star: O pereche de Converse originali vor avea intotdeauna logo-ul All Star brodat atat pe limbaLogo Converse tenisilor, cat si printat pe calcai. Peticul de pe limba tenisilor va fi cusut doar pe laterale. Multe modele fake sunt prevazute cu un petic cusut pe toate cele patru laturi. Acordati o deosebita atentie fontului folosit si claritatii acestuia. Tenisii originali Converse pastreaza identitatea brandului, astfel incat fontul si dimensiunile acestuia vor fi intotdeauna aceleasi. Modelele hi-top vor avea peticul ce ilustreaza steaua All Star afisat pe lateralele interioare, in zona gleznei. Modelele clasice vor avea intotdeauna textul si steaua in nuanta Navy (albastru inchis). Culoarea variaza doar la modelele ce fac parte din editii limitate.

2. Pretul: Piata de fake-uri Converse este intr-o continua expansiune. Astfel, online-ul este impanzit cu oferte de pret, uneori cu 50% mai mici decat cel al tenisilor originali. Pretul unei perechi de Converse originali poate fi un bun indicator al autenticitatii. Asadar, binecunoscutele oferte de 100-150 RON trebuie analizate cu mare atentie. Singurele oferte si reduceri reale sunt cele de lichidari de stoc, practicate de retailerii autorizati.

3. TalpaLogo Converse interioara: Branturile unei perechi de tenisi originali Converse vor fi intotdeauna marcate cu logo-ul Converse. Textul trebuie sa fie clar, intr-o nuanta de albastru inchis (Navy). Multe perechi de Converse fake vor avea logo-ul de pe talpa interioara negru. Acest detaliu este valabil pentru modele clasice de All Star. Editiile speciale si limitate pot avea si alte culori. Vopseaua folosita la printarea logo-ului este una durabila si calitativa, astfel incat nu se va decolora sau estompa nici dupa o purtare indelungata.

4. Eticheta: Orice pereche de tenisi Converse va avea o eticheta atasata pe interiorul limbii, care furnizeaza informatii despre tara de provenienta, materialele utilizate la confectionarea tenisilor, marimile in functie de gen si regiune, precum si codul producatorului.

5. Talpa exteriTalpa Converseoara: In mod evident, si talpa exterioara este marcata pe mijloc cu logo-ul Converse, vizibil in relief, sub care se afla steaua All Star, urmata de marimea respectivei perechi. Aceste detalii evidente sunt de cele mai multe ori preluate si la modelele fake. Un detaliu minuscul de pe talpa tenisilor face diferenta intre un Converse fake si unul original: un punct. Asadar, tenisii originali Converse vor avea un punct in relief pe margine, spre exteriorul talpii. Cauta-l cu atentie! Pe langa detaliile vizibile, cauciucul folosit in confectionarea talpii se evidentiaza printr-o calitate superioara fata de cea a tenisilor fake, care fac rabat de la durabilitate si confort in timpul purtarii.

Petic All Star

Shoes Are Boring Wear Sneakers