SUMMER DEALS a inceput. Vezi produsele din campanie.   

Converse

ConverseLa vârsta de 30 de ani Marquis Mills Converse, ce era până atunci un respectat manager al unei fabrici de încălțăminte,  a înființat Converse Rubber Shoe Company, în localitatea Malden, Massachusetts în februarie 1908. Astfel compania a început să producă încălțăminte pentru barbați, femei și copii. În 1910 se produceau 4000 de perechi pe zi,  iar în 1915 au început să producă pantofi sport speciali pentru tenis.

Fiind în deplină dezvoltare, Converse a introdus în anul 1917 modelul All Star, creat special pentru jucătorii de baschet. În 1921 jucătorul de baschet "Chuck" Taylor a început să promoveze Converse și să lucreze pentru această companie. Și-a continuat colaborarea până în 1969 cand a decedat.

Converse a ajuns, în mai puțin de doi ani, de la locul 16 la locul 7, în topul vânzărilor de încălțăminte. Astfel în 2003 Nike a cumpărat Converse cu 305 milioane de dolari. În acest moment există un mare număr de jucători NBA ce poartă și promovează Converse, cum ar fi : Kirk Hinrich, Kyle Korver, Maurice Evans, Acie Law, Udonis Haslem etc.

 

Pantofii sport Ckuch Taylor All Star s-au produs doar de culoare neagră, iar în anul 1947 a apărut varianta albă.  Sub presiunea echipelor de baschet Converse a decis în anul 1966 să fabrice și alte culori. Inițial materialul din care erau fabricati era pânza, urmând ca în anul 1970 să înceapă să fabrice și din piele, piele de căprioară, material sintetic și bumbac.

Un alt model faimos al celor de la Converse este The Weapon. Lansat în anul 1986, acest model era creat special pentru baschet și s-a produs în mai multe variante de culori. Ceea ce face deosebit acest model este faptul că a fost confecționat 100% din piele, chiar și în interior pe suprafața ce susține călcâiul. Astfel erau foarte rezistenți și confortabili.

Primii jucători care au promovat modelul The Weapon au fost  Larry Bird si Magic Johnson ce au participat chiar și la o reclamă filmată în orașul lor natal.

Colecțiile Chuck Taylor All Star, Converse Sports Performance, Sports Lifestyle and Sports Classics au fost construite pe baza moștenirii americane din lumea sportului și au devenit un stil de sine stătător pentru milioane de tineri din lumea întreagă.