Ce nu stiai despre New Balance

18.05.2016

ce nu stiati despre new balance

Adori incaltamintea New Balance? Iti place atat de mult incat iti doresti sa ai cate o pereche de pantofi sport din fiecare colectie? Ei bine, te intelegem perfect. Si noi suntem fani ai acestui brand si, tocmai de aceea, zilele trecute la Originals au venit modelele New Balance 410 si 420. Si, daca tot ne aflam la acest capitol, suntem tare nerabdatori sa iti spunem ce am aflat noi despre acest brand. Asadar, partea buna de-abia acum incepe!

Unde si cum a aparut New Balance?

New Balance, la origine avand numele de New Balance Athlectic Shoes, este un producator american de incaltaminte, cu sediul in Brighton, un cartier din Boston, Massachusetts. In 1906, William J. Riley in varsta de 33 de ani, chelner la vremea respectiva, s-a gandit sa paseasca in industria productiei de incaltaminte, realizand o pereche de pantofi ce oferea suport in zona de arcuire a piciorului.

Acel model a fost gandit special pentru cei care isi petreceau intreaga zi de munca in picioare, ceea ce le cauza dureri foarte mari. Acesta este si motivul pentru care, la inceput, compania s-a numit “New Balance Arch Support Company”. Gratie succesului pe care l-a cunoscut, in 1906 Riley a devenit foarte faimos in aceasta industrie, ceea ce a dus la cresterea vanzarilor si la infiintarea companiei al carei nume l-am mentionat anterior.

Ce au in comun pantofii New Balance si gainile?

Dincolo de faptul ca era foarte confortabil si oferea celor care il purtau sprijinul necesar, fiind conceput cu trei puncte de suport, acest tip de incaltaminte se remarca si printr-o flexibilitate extraordinara. Ce l-a inspirat pe Riley sa dea companiei sale numele New Balance? Ei bine, mai multe surse sustin faptul ca acesta a fost influentat de observatiile pe care el insusi le-a facut asupra gainilor din curtea sa.

Da, ai inteles bine! Oricat de amuzant sau de bizar ar parea, Riley a demonstrat in nenumarate randuri celorlalti modul in care sistemul gandit de el functioneaza, tinand in birou un picior de gaina. Ba mai mult decat atat, acesta a explicat clientilor sai ca piciorul gainii se afla intr-o pozitie perfecta de echilibru. Pe langa acel suport special, incaltamintea New Balance se diferentiaza de cea a altor branduri prin faptul ca are inserat gel, dar si prin faptul ca se bucura de o gama variata de marimi, potrivindu-se chiar si celor ale caror picioare au o latime foarte mare sau foarte mica.

New Balance si numerele

New Balance este un brand care iubeste numerele. Si nu, nu ne referim doar la cele care descriu lista oraselor in care gasim incaltamintea produsa de acesta, colectiile realizate pana acum sau fanii din intreaga lume pe care cucerit. Nu, nicidecum. Poate ca ai observat si tu ca, spre deosebire de alte branduri, fiecare model de pantofi New Balance are o denumire numerica. Aceasta este, daca vrei, una dintre semnaturile brandului. Iar printre cele mai populare modele amintim New Balance 574 cu accente retro, 998 si New Balance 1500, realizati exclusiv in Marea Britanie.

Insa nici modelele 410 si 420 nu trebuie neglijate. In timp ce New Balance 410 se remarca printr-un design vintage, o silueta low-cut si o paleta generoasa de culori, New Balance 420 a fost inspirat de iconicul model de running, lansat in anul 1970. Spre deosebire de pantofii destinati trainingului, modelul 420 este mult mai usor si se evidentiaza printr-un design slim. Iar in cazul in care vrei sa vezi cum arata, le gasesti pe site-ul Originals.

New Balance si militarii Statelor Unite ale Americii

Avand in vedere succesul pe care l-a cunoscut, brandul New Balance se bucura de existenta a cinci fabrici de productie numai in Statele Unite ale Americii: doua in Massachusetts si trei in Maine. In ceea ce priveste Marea Britanie, fabrica acestui brand este stabilita, inca din 1982, in Flimby, Cumbria din nord-vestul Angliei, unde sunt produse 28.000 de perechi de pantofi in fiecare saptamana.

Potrivit revistei Fortune din 2006, “aproximativ 70% din incaltaminte este acum produsa in China si peste 5% din aceasta in Vietnam". Dar asta nu este tot! In primavara acestui an, New Balance a colaborat cu legislatorii din Maine si Massachusetts pentru a convinge Ministerul Apararii sa achizitioneze pantofi sport New Balance pentru militarii si recrutii armatei Statelor Unite ale Americii.

Noua ni se pare uber-cool! Dar tie?

Pantofi sport New Balance Classics 420 Pantofi sport New Balance Classics 420 Pantofi sport New Balance Classics 410 Pantofi sport New Balance Classics 410