Ce beneficii ai atunci cand faci miscare seara?

13.04.2016

beneficii miscare seara

Saptamana trecuta am enumerat pe blogul Originals 10 motive pentru care trebuie sa faci sport dimineata. Insa daca ai un program incarcat si nu ai timp pentru sport atunci cand te trezesti sau daca iti place sa te dedici tabieturilor tale matinale, avem pentru tine o alta solutie: miscarea de seara. Da, ai inteles bine.

Chiar daca este recomandat sa ne antrenam dimineata, si seara exista numeroase avantaje pentru a face sport. Ba mai mult decat atat, ar fi extraordinar de bine sa mergi la sala sau sa iesi la alergat dupa ce iti inchei programul de la serviciu sau de la scoala, mai ales daca ai mai multa energie in acest moment al zilei. Asadar, iata ce beneficii poti avea, facand miscare seara!

Eviti aglomeratia

Daca nu iubesti aglomeratia, mai cu seama cea din sala de sport, atunci ar fi perfect pentru tine sa mergi seara. Comparativ cu primele ore ale diminetii, vei intalni mult mai putine persoane antrenandu-se si, astfel, te vei bucura de mai mult spatiu, de liniste si vei putea lucra mai multe la anumite aparate.

Poti sa te antrenezi mai intens

Asa cum spuneam anterior, seara ai posibilitatea de a petrece mai mult timp in sala de sport si, astfel, te poti antrena mai intens si pentru o perioada mai mare de timp. Si asta nu e tot! Un studiu desfasurat in acest domeniu a aratat faptul ca muschii corpului nostru capata mai multa putere seara. Prin urmare, poti face sport chiar si mai tarziu, fara ezitare.

Poti socializa mai mult

Sa recunoastem. Toti cei care am facut sport dimineata, stim bine ca putem deveni putin stresati din cauza faptului ca trebuie sa fim mereu atenti la ceas. Sa ne cronometram bine timpul, astfel incat sa nu intarziem la intalnirea stabilita dupa sala sau la alte activitati de pe ordinea de zi. Asadar, socializarea cu cei din jurul nostru are de suferit. Daca, in schimb, vei incepe sa te antrenezi seara, vei vedea ca vei avea mai mult timp sa porti o conversatie cu persoana care alearga pe banda alaturata sau cu cel care face fitness.

Poti sa ceri ajutorul unui trainer personal

Un alt beneficiu pe care il poti avea, facand miscare seara se refera la posibilitatea de a fi asistat de un trainer personal. Intrucat sunt mai putine persoane care merg la sala la ore mai tarzii ale zilei, ai mai multe sanse de a discuta cu un trainer si de a-i adresa intrebarile la care vrei sa afli un raspuns.

Te eliberezi de stres

Cu totii avem momente in care ne confruntam cu anumite situatii problematice, cu un sef nedrept sau cu un prieten care ne supara. Asa e? Deci cum ar fi sa te poti elibera de stres, mergand la sala, alergand sau, de ce nu, iesind la un meci de baschet. Astfel, iti poti recapata starea de bine, optimismul si pozitivismul.

Tu in ce moment al zilei obisnuiesti sa faci miscare?