adidas Originals ZX Flux – pantofii sport ce vor scrie istorie

10.02.2016

adidas Originals ZXFlux

Despre pantofii sport adidas Originals ZX Flux ai auzit, probabil, vorbindu-se in repetate randuri. Si, poate, chiar au trezit in tine dorinta de a avea si tu propria pereche. Ce-i drept, e si firesc ca acest lucru sa se intample avand in vedere faptul ca imbina intr-un mod spectaculos tehnologiile ultramoderne cu designul inedit si cool. Iar daca esti deja fan al acestora, cu siguranta le cunosti si povestea. Sau nu? Atunci ti-o spunem noi, fii fara grija!

Ei bine, pantofii sport adidas Originals ZX Flux reprezinta o reinterpretare cu accente fresh a faimosilor pantofi de alergare ZX 8000, emblematici pentru anii '80. Asadar, chiar si la 25 ani de la lansarea lor, aceasta versiune este inca prezenta, gratie elementelor pe care le imprumuta pantofilor sport adidas ZX Flux. Totodata, trebuie spus faptul ca, pe langa amprenta de inovatie pe care o poarta, aceasta versiune noua se bucura si de anumite caracteristici care exprima spiritul liniei de pantofi sport ZX.

Ce se afla in spatele conceptului ZX?

Din dorinta a de crea pantofi de running care sa intampine toate nevoile pe care un alergator le are, brandul adidas a conceput o intreaga colectie. Aceasta cuprinde de la pantofi de running pentru toate tipurile de teren si pana la pantofii dedicati alergarii pe distante foarte lungi, cum ar fi, spre exemplu, intrecerile sportive.

Ceea ce a contribuit la succesul acestei colectii a fost si faptul ca fiexcare model in parte era realizat, astfel incat sa se adapteze perfect unui tip anume de alergator. De pilda, prin captusirea unei zone sau alteia, o pereche de pantofi sport era transformata total, raspunzand unei alte nevoi sportive.

Cea mai fructoasa etapa pe care a cunoscut-o colectia ZX este cea de dupa Jocurile Olimpice din anul 1988, in aceasta perioada pantofii sport fiind conceputi dupa standarde moderne, integrand tehnologii precum Torsion si Soft Cell, al caror rol era acela de a optimiza antrenamentele si a ajuta sportivii sa atinga performanta. Tocmai datorita acestui aspect, colectia de pantofi sport adidas ZX a inceput sa castige tot mai multi admiratori, acest design devenind ulterior cel clasic.

De ce sunt pantofii sport adidas Originals ZX Flux atat de speciali?

Asa cum spuneam si mai inainte, pantofii sport adidas Originals ZX Flux reprezinta un mix extrem de cool si de interesant intre design si tehnologie. Creati de Sam Handy, versiunea ZX Flux se remarca prin faptul ca talpa intermediara, gratie sistemului Torsion, permite executarea unor miscari cat mai naturale chiar si pe supfratele de teren mai dificile, fara a pune astfel presiune pe picioare.

Si asta nu e tot! Pentru ca fiecare atlet are nevoie de confort in timpul antrenamentelor, in zona calcaiului acesti pantofi sport sunt realizati din TPU, adica un material special ce are rolul de a asigura elasticitatea, astfel incat sa permita acea libertate de miscare pe care cu totii ne-o dorim, indiferent ca facem running, jogging sau ne antrenam pentru competitii. In plus, materialul de tip plasa din exterior confera pantofilor un look imposibil de trecut neobservat!

Dar, ce argument poate fi mai bun decat afirmatia unuia dintre oamenii care au contribuit la realizarea lor, potrivit careia “pantofii sport adidas Originals ZX Flux nu au fost conceputi pentru a repeta istoria, ci pentru a scrie una noua”.